Besparen van energie

Besparen energie met behulp van een app

Honderden Nederlanders besparen energie dagelijks door het verlagen van de tarieven en het energieverbruik in de woning. Om te kunnen besparen is het handig om inzicht te hebben in je verbruik en je tarieven. Tegenwoordig zijn er verschillende apps die je kunt gebruiken om je tarieven in bij te houden en je energieverbruik te meten. Dit zijn vaan de apps van energieleveranciers.

Apps van energieleveranciers

Veel energieleveranciers bieden tegenwoordig een energie-app aan. Hierin kun je verschillende zaken van je energiecontract zien. Je tarieven, voorwaarden en alle overige kosten die gelden voor je energierekening. Vaak kun je deze apps alleen gebruiken wanneer je klant bent bij een energieleverancier. Natuurlijk zijn er ook algemene apps die je kunt gebruiken, hier moet je dan wel zelf je gegevens invullen. Je kunt dan wel besparen energie door gebruik van een app, maar het gaat altijd alsnog om de energietarieven. Daarom is het maken van een energievergelijk belangrijker dan het verlagen van je energieverbruik door middel van zo’n app.

Slimme meter

Bij sommige apps kun je ook je meter of je thermostaat koppelen. Zo krijg je direct inzicht in je energieverbruik. Ook worden de meterstanden doorgegeven via de app als je een slimme meter hebt. Dit is handig, want ga je een energievergelijk maken dan kun je gelijk deze gegevens gebruiken. Heb je zonnepanelen en een slimme meter? Dan zie je via de app ook gelijk je terug levering van je zonnepanelen. Zo heb je altijd controle over je verbruik.

Vergelijken en besparen energie

Deze apps zijn allemaal leuk en handig, maar om te besparen op je energie zal je toch echt je energietarieven moeten verlagen. Dit doe je door een energievergelijk te maken en over te stappen. Je bespaart hiermee in sommige gevallen wel tot 300 euro. Dat is toch mooi meegenomen. Je kunt de app natuurlijk wel gebruiken bij het maken van een vergelijking. Het is altijd handig om een overzicht te hebben van je verbruiksgegevens. Deze heb je ook nodig voor het maken van een vergelijking. Honderden huishoudens besparen energie dagelijks door het verlagen van hun energietarieven, jij ook?